Borken kalijev disulfit
Kalijev disulfit Borkén za sumporenje jabukovače i vina te za kiseljenje povrća.
1,75 €
(JC 17,50 €/kg)
(JC 17,50 €/kg) 1,75 € | |
Na zalihi > 5 kom
Dostupno za preuzimanje u roku od 30 minuta kod nas na skladištu ili kod vas sutra, 14.05.
Karakteristike proizvoda
Borkén kalijev bisulfit za sumporenje jabukovače i vina te za kiseljenje povrća.
Doziranje
1. Za sumporenje mošta od zdravog grožđa - 10g/100 lit.
2. Za sumporenje mošta od slabo trulog grožđa - 15g/100 lit.
3. Za sumporenje mošta od gnjilog grožđa - 30g/100 lit.
4. Za mljeveno grožđe prije početka vrenja crnog vina - 20g/100 lit.
5. Za tjedno čuvanje mošta po hladnom vremenu - 40g/100 lit.
6. Prilikom punjenja vina:
- slabo sumporenje - 10g/100 lit.
- srednje sumporenje - 20g/100 lit.
- jako sumporenje - 30g/100 lit.
7. Za liječenje pojedinih bolesti i za otklanjanje mana vina prema vrsti i stupnju bolesti - 20-40 g/100 litara.
8. Za ukiseljeno povrće - 5g/100 lit.
Kalijev bisulfit u prahu otopiti u odgovarajućoj količini vina (mošta) i otopinu uliti u bačvu. Čuvati na suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja vrećicu dobro zatvorite i istisnite što više zraka.