+421 915 420 295 +421 915 420 295 | PON - PET 9:00 - 16:00
Facebook Youtube Instagram
Agardina - internetska trgovina jeftinih sprejeva
0
Košarica
Košík
0,00 €

Menu
Pomoćni pripravci » Borken kalijev disulfit
Borken kalijev disulfitBorken kalijev disulfit

Borken kalijev disulfit

Kalijev disulfit Borkén za sumporenje jabukovače i vina te za kiseljenje povrća.

Varijante
100 g
1,75 €
(JC 17,50 €/kg)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 
od 1,75 €
 kom

Na zalihi ovisno o varijanti

Pridať do obľúbených
Opis proizvoda

Karakteristike proizvoda

Borkén kalijev bisulfit za sumporenje jabukovače i vina te za kiseljenje povrća.

Doziranje

1. Za sumporenje mošta od zdravog grožđa - 10g/100 lit.
2. Za sumporenje mošta od slabo trulog grožđa - 15g/100 lit.
3. Za sumporenje mošta od gnjilog grožđa - 30g/100 lit.
4. Za mljeveno grožđe prije početka vrenja crnog vina - 20g/100 lit.
5. Za tjedno čuvanje mošta po hladnom vremenu - 40g/100 lit.
6. Prilikom punjenja vina:

  • slabo sumporenje - 10g/100 lit.
  • srednje sumporenje - 20g/100 lit.
  • jako sumporenje - 30g/100 lit.

7. Za liječenje pojedinih bolesti i za otklanjanje mana vina prema vrsti i stupnju bolesti - 20-40 g/100 litara.
8. Za ukiseljeno povrće - 5g/100 lit.

Kalijev bisulfit u prahu otopiti u odgovarajućoj količini vina (mošta) i otopinu uliti u bačvu. Čuvati na suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja vrećicu dobro zatvorite i istisnite što više zraka.

Povezani proizvodi